maandag 28 juli 2014

Zomerproject: tafelkleedhangers om te haken

Wat een heerlijke zomer is het tot nu toe! We genieten van de zon, gaan lekker zwemmen bij zee of een meertje en...  we eten bijna alle avonden buiten in de tuin. En hoewel we op die zwoele warme zomeravonden erg blij waren met ieder briesje wat voorbij kwam, zorgde het er ook voor dat onze tafel er wat ontbloot bij stond. De wind blies het tafelkleed iedere keer omhoog tegen de parasol aan.


Maar daar kun je gelukkig wat aan doen: tafelkleedhangers. Zelfgehaakte natuurlijk. Al eerder zagen we op internet, onder andere op Pinterest, van die stenen in gehaakte omhulsels. Met een haakje of clipje zijn dat perfecte tafelkleedhangers.


Even zoeken in de voortuin (en die van de buren) naar mooie, niet al te grote stenen. In een la vonden we handdoekclipjes. En katoen in vrolijke kleuren. Dat is alles wat je nodig hebt.

Zo zijn het nog stenen. Zo zijn het bijzonder doeltreffende tafelkleedhangers. Inderdaad, drie hangers. De vierde is nog in de maak omdat er eerst nog clipjes bijgekocht moesten worden... Maar ja, er moest ook nog gezwommen en gebarbecued worden. En hier en daar nog wat vakantiekoffers worden ingepakt. 


En nog even de tafelkleedhangers in actie:


De hangers zijn onverwacht leuk om te maken. Er is geen patroon, want iedere steen is weer anders. Kijk goed naar de vorm en laat je fantasie de vrije loop! Mocht je er ook mee aan de slag gaan, laat je ons dan een fotootjes zien op onze Facebook-pagina?

Fijne vakantie!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...